divendres, 12 de març del 2010

FORMACIÓ FAMÍLIES

Ens infomen que des de la Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania ha sortit una oferta de formació adreçada a famílies. Es tracta de formació (tallers, xerrades) enfocada a ajudar famílies en la seva funció educativa i d'acompanyament dels fills.
Volem saber la vostra opinió de quines d'aquestes xerrades us interessarien més per demanar-les com a AFA i conjuntament amb altres escoles. Per això podeu veure l'enquesta que hem posat al blog a fi de votar per la/les que us interessarien més. Comptem amb la vostra participació. Les xerrades que ens proposen són del paquet "Aprendre amb tu":

- "Connecta amb els teus fills: parlem de les drogues. ACTUEM!"
A fi de prevenir els problemes relacionats amb el consum de certes substàncies, el paper de les famílies és vital. Es proposen eines pràctiques que ajudin a resoldre dubtes i inseguretats i a fomentar la prevenció de les conductes de risc.

- "Canvis i pèrdues en l'entorn familiar. Com podem ajudar els nostres fills i filles a superar-los?"
El paper de la família és fonamental per acompanyar, escoltar, entendre i orientar els fills i filles en uns moments difícils de viure i complexos d'integrar emocionalment.

- "Els mites alimentaris i hàbits saludables"
El paper de la família en la preveció i detecció precoç dels transtorns de comportament alimentari és cabdal. S'ha de donar importància als estils de vida saludables.

- "Els canvis. La sexualitat i l'afectivitat en l'adolescència"
A l'hora d'establir el vincle entre sexualitat i afectivitat durant l'adolescència, les famílies són un pilar bàsic per aconseguir bons resultats.

- "Bones pràctiques per a l'educació en família"
Expressar els nostres sentiments, tenir capacitat de reconèixer els estats d'ànim de les nostres filles i fills, escoltar activament i establir pautes per a la negociació de normes i límits.

- "L'adolescència: llibertats i límits"
Entendre la dinàmica de relació amb les persones adolescents, conèixer les actituds que afavoreixen o dificulten la convivència, i donar eines que ajudin al bon desenvolupament i fomentin l'autonomia i la competència personal.

- "Jugant s'aprèn a viure. El joc com a eina educagtiva"
Jugar en família és una experiència que permet compartir el temps i gaudir de la companyia mútua, tot establint l'espai adient per aprendre i viure experiències conjuntament. Reflexionem del consum responsable, facilitem recursos de jocs per a nens i nenes.

- "Mira què fan ara! Què ens diu la televisió més enllà del que veiem?"
Els models televisius tenen un paper important en la construcció de la imatge i la identitat d'infants i adolescents. Facilitem eines d'anàlisi crítica i un espai de reflexió al voltant dels productes audiovisuals.