dimarts, 10 de febrer del 2015

VOLUNTARIAT PROJECTE LECXIT

El Pla Educatiu d'Entorn (PEE), és una iniciativa de cooperació entre els diferents agents educadors del municipi (centres educatius, famílies, entitats, biblioteca, museu, …) per afavorir l'èxit escolar i promoure la cohesió social mitjançant l'equitat, l’ús de la llengua catalana, l’educació intercultural i el foment de la convivència. S’adreça a tot l’alumnat de 0 a 18 anys, i a tota la comunitat educativa, però amb una especial sensibilitat als sectors socials més desafavorits. Des del PEE s'entén l'educació com un projecte comunitari, on els grups de treball són l'element bàsic d'una estructura en xarxa, un espai de reflexió, d'aprenentatge i de proposta d'actuacions.

En el marc d'aquest Pla Educatiu d'Entorn de Cardedeu, estem impulsant el programa LECXIT (Lectura per a l'èxit educatiu), en col·laboració amb la biblioteca Marc de Vilalba, les escoles de Cardedeu i la Fundació Jaume Bofill. Aquesta activitat està pensada per desenvolupar en horari extraescolar i té com a finalitat incentivar el gust per la lectura i millorar la comprensió lectora d'alumnes de 4t a 6è de Primària, amb l'acompanyament de persones voluntàries de la nostra localitat.

A Cardedeu, com experiència pilot, volem iniciar un «punt LECXIT», a la biblioteca Marc de Vilalba, amb deu alumnes de 4t (dos de cada escola) i deu persones voluntàries (una per a cada alumne/a). Cada alumne/a compartirà una hora a la setmana amb una persona voluntària (el dimarts o el dijous de 17:30 a 18:30) i gaudiran plegats de la lectura i del món apassionant dels llibres i les seves meravelloses històries.

Des de les escoles, la biblioteca, l'Ajuntament i Serveis Educatius estem fent una crida a persones que vulguin fer aquest acompanyament lector. Si us agrada molt llegir, teniu més de setze anys i ganes d'acompanyar la lectura d'un infant, no ho dubteu i contacteu, abans del 24 de febrer, amb:

Biblioteca Marc de Vilalba
Adreça: Carrer Doctor Klein, 101
Telèfon: 938 71 14 17

Ensenyament – Àrea de Serveis Personals
Adreça: Can Borràs (C/ Dolors Granés, 2)
Telèfon: 93 846 21 50

Està previst fer una reunió amb totes les persones voluntàries el 24 de febrer a les 18:30 a la biblioteca Marc de Vilalba. Els voluntaris rebran una sessió de formació a càrrec d'una formadora especialitzada de la Fundació Jaume Bofill que els ajudarà a tenir més recursos per dinamitzar la lectura amb els infants.

Per més informació: http://www.lectura.cat/voluntaris